fbpx
http://www.os-sajam.hr/wp-content/uploads/2019/12/salori-i-motomobil-2020-web-banner-200x200px-01-wpcf_200x200.jpg
http://www.os-sajam.hr/wp-content/uploads/2019/12/salori-i-motomobil-2020-web-banner-200x200px-01-wpcf_200x200.jpg
http://www.os-sajam.hr/wp-content/uploads/2019/12/osjecki-jesenski-sajam-2020-web-baner-200x200px-01-wpcf_200x200.jpg

DO POČETKA SAJMA

O

Ovako je bilo na sajmu prvog i drugog dana – 11.SALORI

U petak, 11. 04. 2014. na sajamskom prostoru Pampas…u prisutnosti gradonačelnika Grada Osijeka, župana Osječko-baranjske županije, predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, predsjednika Hrvatsko športsko ribolovnog saveza i brojnih gostiju, pomoćnik Ministra poljoprivrede za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju  gosp. Domagoj Križaj, otvorio je 11. SALORI – sajam lova, ribolova i turizma. Muška pjevačka skupina „Starotopoljani“ iz Starog Topolja svojim izvedbama na otvorenju sajma i izložbenim prostorima izlagača podsjetili su posjetitelje na mnogima drage, ali i pomalo zaboravljene stare pjesme i napjeve našeg zavičaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U poslijepodnevnim satima na sajmu je u organizaciji HŠRS i ŠRS Osječko-baranjske županije proglašen pobjednik natjecanja – „NAJULOV“, nakon čega su posjetitelji i sudionici mogli uživati u tradicionalnoj deliciji našeg podneblja – izvornom fiš paprikašu kako ga pripremaju ribiči.

U subotu prijepodne, već od jutarnjih sati sajamskim prostorom širio se raskošni miris slavonskog lovačkog čobanca. Lovačka društva naše županije ponovno su potvrdili da im nema ravnog kad je u pitanju pripremanje čobanca, ali i mnogo više od toga – širokogrudnost, otvorenost i srdačnost osobine su koje krase naše slavonske lovce. Brojni su posjetitelji iz regije imali prigodu uvjeriti se u našu nesebičnost i gostoljubivost.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dok se čobanac krčkao, na otvorenom prostoru bila je smotra rogista iz Lijepe naše, ali i gostiju iz Slovenije i svojim izvedbama KLICAO gostima na pozdrav i pozivao na uživanje u prirodi, lovu i druženju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U podne je bila promocija knjige „Čisto i bistro 2“ autora Josipa Dimnjaševića. Izložbeni prostori bili su puni znatiželjnika, lovaca, ribolovaca, posjetitelja sajamske priredbe koji su tražili i razgledali bogato uređeni sajamski izložbeni prostor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taktovi u izvedbi limene puhačke glazbe u popodnevnim satima, oduševili su mnoge posjetitelje, a  obećanje da će isti doći i sutra, dodatni je razlog mnogima da ponovno dođu, a onima koji još nisu bili na sajmu razlog više da sajam posjete narednog – posljednjeg dana ove šarolike, jedinstvene, bogate i zanimljive sajamske priredbe.

U nedjelju je posljedni dan 11. SALORI. Državno prvenstvo u kuhanju fiša športskih ribolovaca u organizaciji HŠRS i Osječkog sajma, predavanje o opasnostima od mina, natjecanje u lovu ribe, susreti lovačkih društava i edukacija lovnih pripravnika, prodajni i izložbeni sadržaj…degustacije, promocije, nagradne igre…

Tko ne dođe…bit će mu žao!

12/04/2014

POLITIKA PRIVATNOSTI

© Sva prava pridržana - Osječki sajam - 2020