fbpx
http://www.os-sajam.hr/wp-content/uploads/2019/12/osjecki-jesenski-sajam-2020-web-baner-200x200px-01-wpcf_200x200.jpg

DO POČETKA SAJMA

ursus

17. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Izlagači ovogodišnjeg 17. OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA, posjetiteljima će ponuditi robu i usluge s temom proizvodnje hrane, poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije, stanovanja, ekologije, te strojeva, opreme i uređaja u poljoprivredi, šumarstvu, poslovnim prostorima, kućanstvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

 

Na sajmu se tradicionalno održava i 19. Nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda, koje se organizira u suradnji i pod pokroviteljstvom HGK ŽK Osijek. Pčelarstvo, kao značajan segment hrvatske poljoprivrede, u uvjetima gospodarske suradnje sa zemljama Europske unije, snažan je potencijal za izvozni proizvod iznimne kvalitete i prepoznatljivosti. Stoga ovakve manifestacije i ocjenjivanje potiču na daljnji razvoj proizvodnje meda izvrsne kvalitete i izvornosti, čime se doprinosi njegovoj konkurentnosti na tržištu EU. Dani meda u našoj županiji obuhvaćaju više aktivnosti: od ocjenjivanja i proglašenja pobjednika, edukativne manifestacije na glavnom gradskom trgu pod nazivom „Mladi i med“, te prigodne prodaje na otvorenom i zatvorenom izložbenom sajamskom prostoru.

Kao i svake godine do sada, sajamska priredba ima i svoju udarnu temu izlaganja. Ove godine, to je predstavljanje djelatnosti i ostvarenih dostignuća ženskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije. Na sajmu će svoju djelatnost i poduzetničke ideje predstaviti preko 30 poduzetnica, koje svojim pozitivnim primjerom, zalaganjem i ostvarenim rezultatima daju izvrstan poticaj gospodarskom okruženju i dodatnoj afirmaciji ideje samozapošljavanja u ženskom i socijalnom poduzetništvu. Svoj doprinos u razvoju ideje ženskog i socijalnog poduzetništva dat će i LEADER mreža Hrvatske organizacijom radionica i predavanja s primjerima pozitivne prakse u ženskom i socijalnom poduzetništvu, koja se održavaju drugog dana sajamske priredbe.

 

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske gosp. Ive Josipovića, koji će sajam otvoriti u petak, 03. 10. 2014. Ulaz i parking na sajamski prostor za sve posjetitelje je slobodan. Radno vrijeme je sajma je od 10,00 – 19,00 sati. Radujemo se Vašem dolasku!

10/09/2014

POLITIKA PRIVATNOSTI

© Sva prava pridržana - Osječki sajam - 2020